Premiile Galileo 2012 în format electronic

Antologia Premiile Galileo 2012 este de-acum disponibilă şi în format electronic. Volumul, a cărui copertă e din nou ilustrată de talentatul artist iranian Ehsan Dabbaghi, reuneşte mare parte dintre textele nominalizate şi laureate la această a doua ediţie a Premiilor Galileo, povestiri, nuvele şi fragmente de roman semnate de Liviu Radu, Dan Doboş, Michael Haulică, Oliviu Crâznic, Aron Biro, Ştefana Cristina Czeller, Bogdan Bucheru, George Lazăr şi Costi Gurgu.

Iată şi un fragment din prefaţa semnată de editor (adică subsemnatul):

2011 a fost anul în care povestea – fie ea fantastică sau speculativ-ştiinţifică – şi-a reintrat în drepturi. Volumul de faţă îşi propune să vă ofere, spre minunată savurare, cîteva poveşti pe care cititorii şi editorii revistei Galileo, cei care au hotărît premiile omonime, le socotesc a fi demne de-a fi citite, recitite şi răscitite – indiferent dacă pe hîrtie sau pixeli – multă vreme de-acum încolo.

Volumul poate fi achiziţionat în format electronic de aici sau în forma sa tipărită (lansată la 18 martie, concomitent cu decernarea premiilor) de aici.

5 gânduri despre &8222;Premiile Galileo 2012 în format electronic&8221;

  1. n-am mai intrat pe-aici de ceva timp dar ca de obicei ma bucura ce aflu, in privinta ebook-ului. Probabil pentru o editura e important sa aiba si carti vandute nu doar ebook-uri insa partea asta cred ca trebuie tratata cu acelasi interes pentru ca piata s-a cam schimbat in ultimul timp. Au si cartile farmecul lor dar probabil la fel s-a spus si cand s-a facut trecerea de la papirus 🙂

    P.S. cu urmatorul numar din revista ce se mai aude ?

  2. @adrian: ei, asta e deja cea de-a 21-a carte electronica a noastra! le gasesti pe toate pe elefant.ro si pe amazon si B&N, si kobo etc…. la gaudeamus vom avea si G5.

  3. eu ma refeream la politica de a scoate cartea electronica la ceva timp (cam mult dupa umila mea parere ) fata de cand a aparut. Inteleg de ce se procedeaza asa dar asta nu inseamna ca trebuie sa-mi placa. De exemplu „Cele 12 fete ale goticului” nu am gasit-o inca in oferta de ebook-uri, noroc ca am trecut pe la targ cand a aparut. Banuiesc ca din punctul de vedere al unei edituri socoteala e simpla ” Scot cartea fizica intai iar abia pe urma o public si pe cea electronica dupa ce am vandut suficiente fiindca altfel nu ar mai cumpara-o nimeni si as ramane cu cele tiparite pe stoc” Totusi nu cred ca nu trebuie vazuta chiar asa situatia pentru ca un cititior de carti fizice o va cumpara cu siguranta pe cea palpabila fiindca de fapt cauta o experienta completa data si de atingerea unei carti , aroma de celuloza amestecata cu cerneala, fasaitul foilor in timpul trecerii la alta pagina…
    Dar deja am scris prea mult. nu mi-o luati in nume de rau insa pun parerea asta tocmai pentru imbunatatirea unei parti care nu mi se pare potrivita, altfel selectia cartilor traduse, antologiile, promovarea scriitorilor romani si mai ales revista Galileo imi plac si pentru asta , dupa cum zicea Will Smith in filmul Hancock , un thumb up + ” Good job!”

  4. Pingback: Scurte #80 « Assassin CG

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s