Bookporn: Silverberg cel galben

A ajuns ieri. Un volum editat de Orion/Gollancz la începutul mileniului, în faiomoasa colecţie galbenă, SF Collectors’ Edition. O colecţie în care au apărut 50 de titluri, în ritmul de patru volume pe lună, între aprilie 2000 şi decembrie 2000, continuată apoi pînă în octombrie 2003, la unul sau două titluri pe lună. Copertele (mai puţin la ultimele 8 volume ale seriei) nu aveau iniţial nici un fel de ilustraţie. Un format trade paperback atipic (135×215 mm), făcut anume pentru exportul pe piaţa americană şi canadiană. Cartea sosită ieri nu e ediţia din aprilie 2000 (Tower of Glass a fost prima apariţie din colecţie), ci o retipărire ulterioară, din august 2001 (ca dovadă, faptul că există o ilustraţie). Alte două volume de Silverberg, din aceeaşi colecţie (care mie-mi pare tare elegantă, nu ştiu ce părere au alţii), tot de la Better World Books, sînt deja pe drum. La preţul a două pachete de ţigări / bucată, ca noi. Can’t wait!

Sînt tare curios dacă publicul românesc de F&SF e pregătit pentru o serie de cărţi cu astfel de coperte: design minimal, fără ilustraţie sau cu ilustraţie minimală, important fiind conţinutul, mai mult decît capacitatea de a atrage prin intermediul copertei. Avem destui connaisseurs printre noi?

3 comentarii la „Bookporn: Silverberg cel galben

  1. Eu personal sunt pregatit pentru orice serie de carti, pot fi si fara coperte, doar sa para. Numai ca se lasa asteptate. Unii scot 4 pe luna, altii 4 pe an sau nici macar atat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s