Millennium la Bookfest

MB logo

Spre deosebire de anii anteriori, Millennium Books nu va participa cu un stand propriu la această ediţie Bookfest. Cărţile Millennium vor putea fi însă găsite la un mini-stand din cadrul standului Art/Paladin, începînd de vineri, 31 mai. Vom fi la dispoziţia cititorilor şi vă vom oferi cu drag volumele din catalogul editurii, cu reduceri substanţiale (de pînă la 75%!), dar şi cîteva noutăţi demne de luat în seamă (cu o reducere de 20%), pe care vi le vom prezenta sîmbătă, 1 iunie, la ora 16.30, după lansarea Paladin.

Iată însă noutăţile, apărute în seriile cunoscute ale editurii: Novella, Ficţiuni şi Metatext

novIoana Vişan – Instincte umane – seria Novella

Cît de uman mai poţi fi într-o lume descompusă de război? Ce instincte îi mai rămîn omenirii atunci cînd, victimă a nebuniei unor monştri, se stinge încet, fără puterea de a pune capăt propriei extincţii? Frica, furia, dragostea sau încăpăţînarea de a supravieţui? Într-o lume lipsită de orice şansă e oare cu putinţă ca speranţa să renască din cel mai întunecat colţ de iad?

Deanna Nichols trebuie sa salveze ceea ce a mai rămas din oameni. Aruncată într-o luptă fără sorţi de izbîndă, medicul genetician trebuie să găsească o soluţie pentru a crea viaţă din nimic. Izolată într-un penitenciar de maximă securitate, înconjurată de violenţă şi ură, ea va trebui să cîştige încrederea deţinuţilor înainte de a fi prea târziu. Dar şi aceştia sînt oameni şi au instincte…

rrmolochMichael K. Iwoleit – Moloh – premiul Kurd Lasswitz 2008, traducere de A.R. Deleanu – seria Novella – 22 lei

Germania unui sfârşit de lume. Oameni care şi-au pierdut individualitatea, devenind o masă amorfă copleşită de jeg şi durere. O lume în care abrutizarea, violenţa şi abuzul sunt reversul cumplit al unei civilizaţii opulente şi perfect tehnologizate, menită autodistrugerii. Rinul, ca un Gange al tuturor păcatelor posibile, adăposteşte pe malurile lui poveşti de groază care nu mai intereseaza pe nimeni, în afara lui Martin Kessler. Pornit în căutarea unui adevăr vandabil, jurnalistul de descoperă că în labirintul mahalalelor improvizate se ascunde un personaj ale cărui planuri sunt imposibil de ghicit. Adâncindu-se in mizerie, Kessler ajunge faţă în faţă cu Moloh. Şi atunci începe coşmarul…

TobaRBogdan Suceavă – Să auzi forma unei tobe – seria Ficţiuni – 35 lei

În rândul prozatorilor români din generaţia actuală, Bogdan Suceavă se detaşează net ca un profesionist al imaginaţiei bine strunite, deţinător al unui simţ literar rar, care îi permite să se reinventeze în funcţie de subiectul ales.

Chibzuit, exact, cu un umor fin, el reuşeşte să surprindă din câteva tuşe trăsături de caracter subtile, punând în acelaşi timp pe primul loc ceea ce literaturii de la noi îi cam lipseşte în ultima vreme: povestea cu cap şi coadă.

Mircea Pricăjan

(din prefaţa volumului)

ReliefNaidin1Mircea Naidin – Naşterea literaturii science fiction: definiţie, origini, fondatori – seria Metatext – 40 lei

„Ceea ce se găseşte între copertele cărţii lui Mircea Naidin este esenţial, de neînlocuit, obligatoriu şi unic pentru oricine doreşte să se apropie sau să înţeleagă mai bine literatura SF. Nici un studiu – academic sau autodidact – despre science fiction nu va mai fi complet fără menţionarea acestei cărţi. Este o demonstraţie strălucită a unui mod de gândire foarte viu, foarte actual, ceea ce face nu doar din autorul, ci şi din cititorul cărţii acesteia un cetăţean al lumii”.

Cătălin Badea-Gheracostea

19 comentarii la „Millennium la Bookfest

  1. Pingback: Bookfest 2013 – edituri | Assassin CG

  2. foarte frumoasa prezentarea lui Catalin Badea. te face sa iti doresti sa ai cartea in biblioteca

  3. Am terminat de citit MOLOH de Michael K. Iwoleit, Foarte interesanta si bine scrisa ! O recomand cu caldura…

  4. @nelu: ma bucur ca ti-a placut. seria Novella mai are si va mai avea – chiar foarte curind – astfel de surprize placute.

  5. in august vine urmatoarea. cu putin noroc, urmatoarele doua vin deodata: Lovecraft si Rosny Aine (daca s-o invrednici domnu’ traducator sa si munceasca pentru banii primiti).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s