Millennium la Gaudeamus 2014

LogoM

Azi a debutat la Bucureşti o nouă ediţie a Tîrgului Internaţional de Carte Gaudeamus. Ediţia 2014, cea de-a 21-a, se va desfăşura în Pavilionul Central al Complexului Expoziţional Romexpo în perioada 19-23 noiembrie, cu un program de vizitare între orele 10.00 şi 20.00, zilnic. Ca de fiecare dată, editura Millennium va fi prezentă şi în acest an cu cîteva titluri noi.

FMetatext8Cea mai proaspătă apariţie în seria Metatext, monografia lui Florin Pîtea, Introducere în opera lui Liviu Radu, disecă volum cu volum întreaga operă (probabil cea mai vastă din tot F&SF-ul românesc) a celui despre care Radu Pavel Gheo afirma că „dacă […] s-ar fi născut în Statele Unite, prolificitatea sa scriitoricească şi talentul de povestitor l-ar fi propulsat între numele de primă mărime ale science-fiction-ului”. Bonus: secţiunea finală a volumului include un interviu exhaustiv cu Liviu Radu, despre opera sa, de la începuturi şi pînă în prezent.

FAM03La doi ani de la apariţie, antologia lui Oliviu Crâznic, Dincolo de noapte, şi-a ocupat deja locul de cinste în conştiinţa cititorilor pasionaţi de literatura fantastică şi a revelat o serie de voci distincte ale unui gen reînviat: goticul. O nouă ediţie tipărită se impunea, iar aceasta se va afla, începînd cu aceste zile, la dispoziţia cititorilor, în noua prezentare grafică a seriei Antologiile Millennium.

MH3În sfîrşit, cu reeditarea volumului Transfer de Michael Haulică, Millennium inaugurează o integrală dedicată uneia dintre cele mai originale voci ale literaturii române contemporane. Noua ediţie, prefaţată de Bogdan-Alexandru Stănescu, include două noi povestiri ce-şi desfăşoară acţiunea în spaţiul ficţional predilect al autorului, „minunatul Inand”. E vorba de o reeditare cu atît mai oportună cu cît Michael Haulică este, alături de un alt autor Millennium, Sebastian A. Corn, unul dintre invitaţii ediţiei din acest an a Festivalului Internaţional de Literatură Bucureşti (FILB VII, despre care puteţi citi mai multe aici şi aici).

Seria de autor astfel inaugurată va mai cuprinde, într-o prezentare grafică unitară, noi ediţii revăzute şi adăugite ale volumelor de proză publicate anterior de Michael Haulică (Madia Mangalena şi Aşteptînd-o pe Sara), reeditări ale publicisticii (Nu sînt guru şi …nici Torquemada) şi va fi completată – în prima jumătate a anului viitor – de două noi volume de publicistică, Pecinginea şi Zepelinul cuantic. Grafica seriei de autor este semnată de Vlad-Mihai Botta.

Cele mai reprezentative titluri de la Millennium – trilogia Legendelor Dunei de Kevin J. Anderson şi Brian Herbert, apariţiile din seria Novella semnate de H.P. Lovecraft, Michael Iwoleit, Ioana Vişan, Kelley Eskridge, Michael Haulică, Sebastian A. Corn, Războiul bătrînilor de John Scalzi, antologia Steampunk. A doua revoluţie editată de Adrian Crăciun şi multe altele – vor putea fi găsite de către doritori la standul 243, Standul Autorilor Independenţi (inelul principal, nivel 4.50).

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s