Millennium la Final Frontier 2015: Roxana Brînceanu – Sharia

Millennium participă la ediţia din acest an a Tîrgului de carte F&SF Final Frontier împreună cu partenerii săi tradiţionali, Herg Benet. „Editura din colţu’ hărţii” va împlini în acest an zece ani de activitate şi şi-a propus un program editorial pe măsura acestei aniversări, cu o listă de autori de prim rang. Cel dintîi titlu pe care îl vom înfăţişa cititorilor este unul dintre volumele care au marcat anul de graţie 2005, acelaşi an în care a luat fiinţă Millennium: ediţia a II-a a romanului de debut al Roxanei Brînceanu, Sharia, care i-a adus autoarei Premiul Vladimir Colin în 2008.

Graphic2

Pentru cei care nu vor ajunge pe 28 martie la ora 14.00 la Nexus Club (Bucureşti, B-dul. Elisabeta nr. 37, vis-a-vis de Hotel Cișmigiu), cînd va avea loc lansarea romanului, dar ar dori totuşi să aibă cartea cu autograful autoarei, îi invităm să ne transmită pînă pe 31 martie o precomandă, de pe pagina cărţii. Comenzile vor fi onorate începînd cu data de 30 martie.

RShaCetăţenia se acordă în funcţie de coeficientul de inteligenţă, iar familiile pot fi alcătuite din oameni, cimpanzei şi delfini. Gorilele te-ar putea acuza de rasism, dar ai putea scăpa asumîndu-ţi o altă identitate, prin schimbarea cipului tău de identicare cu unul care aparţine altcuiva. Întoarcerea la natură e un act de dizidenţă, iar trupele de rock sînt compuse din cîini şi oameni. Bun venit în SHARIA, fantastica lume a Roxanei Brînceanu!

Roxana Brînceanu – Sharia – ediţia a II-a • 272 pagini, paperback, dimensiuni: 120×190 mm, ISBN 9786068693033, Millennium Books, martie 2015.

„Citeşti un capitol, altul, vrei să te culci sau să-ţi vezi de alte treburi şi, ca orice om normal, ar trebui să închizi cartea, urmînd să continui lectura a doua zi. Dar cine mai e normal în ziua de azi? Evident că tragi cu ochiul la prima pagină a următorului capitol, să te linişteşti, să afli cu cîteva ore mai devreme ce s-a întîmplat cu personajul… Şi-uite aşa păcătuieşti şi ajungi de citeşti încă un capitol. Meserie!”

Michael Haulică (în Observator cultural nr.302-303, ianuarie 2006)

290912Roxana Brînceanu s-a născut la 18 iunie 1969, la Craiova. A absolvit Facultatea de Electromecanică în 1992 şi pe cea de Ştiinţe Economice în 1997 (ambele la Craiova). În prezent, lucrează ca economist în Bucureşti.

A debutat în revista Lumi Virtuale nr.42-43/2003, cu povestirea „Colecţionarul de îngeri”. Povestirile ei au apărut în mai multe antologii, între care AtelierKult. Povestiri fantastice (editor: Michael Haulică, Millennnium, 2005), Dansînd pe Marte şi alte povestiri fantastice (editor: Michael Haulică, Millennium, 2009), Cele 1001 de scorneli ale Moşului SF (editor: Ştefan Ghidoveanu, Millennium, 2012), Zombii. Cartea morţilor-vii (editor: Mircea Pricăjan, Millennium, 2013).

Romanul Rîul liniştit de Nicola Griffith (Millennium, 2005) a reprezentat debutul său în cariera de traducător şi i-a adus în 2006 Premiul Kult pentru traducere. Ulterior a tradus romane de Orson Scott Card, Philip K. Dick, Stephen Donaldson, Iain M. Banks, Richard Morgan, Ursula K. LeGuin etc.

Anunțuri

2 gânduri despre &8222;Millennium la Final Frontier 2015: Roxana Brînceanu – Sharia&8221;

  1. Pingback: Săptămîna SF&F: 15 – 21 martie 2015 | Galileo Online

  2. Pingback: Scurte #332 | Assassin CG

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s