Un metru de patriotism, vă rog!

Citatul zilei:

Nu se admit fragmente de text sau texte întregi cu caracter injurios la adresa statului român, a guvernului, a parlamentului ori a națiunii române. Lucrările considerate a nu respecta aceste cerințe vor fi excluse din concurs.” (Din regulamentul unui concurs de proză organizat de Centrul pentru Studii Complexe si Editura Nemira cu sprijinul MasterCard.)

Poate să îmi explice careva (eventual dintre organizatori?) cum va stabili juriul ce anume are „caracter injurios la adresa etc”? Că bănuiesc că nu se vor limita la a elimina lucrările care cuprind sintagme gen Puie Monta. Sau…? Cum cuantificăm patriotismul sau cum s-o fi chemînd virtutea pe care o caută organizatorii concursului? Şi: avînd în vedere că guvernul şi parlamentarii acţionează în destule cazuri împotriva naţiunii române, nu avem de-a face oare cu o contradicţie?

Şi aş mai avea o curiozitate: care dintre organizatori (Nemira, Centrul pentru studii complexe sau Mastercard) a introdus această cerinţă în regulament? Just curious.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s