Kvasnica

WP_20150909_14_42_31_ProŞuncă de porc afumată făcută feliuţe subţiri (nu mult, cam 100 gr. cu totul), cîteva felii de cîrnaţi, varză acră (o mînă bună), o jumătate de varză proaspătă (nu mare), juma’ de ardei capia roşu, doi căţei de usturoi, cam un sfert de gulie făcută cubuleţe mici, frunze de ţelină tocate, oarece sare, oarece piper, două frunze de dafin, plus trei linguri bune de smîntînă, toate puse la fiert cu vreo doi litri de apă şi nişte borş (n-avui decît de-ăla magic, făcut praf), pînă se înmoaie binişor cuburile de gulie.

Adică varianta proprie de kvasnica, o „zamă” tradiţională poloneză, pe care-am gustat-o prima oară la Wisla, acum o lună şi un pic. Mi-a ieşit la fix.

Later edit: La o a doua gustare, îmi pare a fi leacul perfect pentru o mahmureală crîncenă. Un soi de „pastila de-a doua zi” pentru beţivi.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s