BookReport

Michael Haulică a pornit azi un proiect nou, un blog de recenzii ale unor cărţi genre apărute în România. Cărţi ale unor autori români şi străini, de la diverse edituri. SF & fantasy, noir, mystery, crime, poate şi romance? Om mai vedea. Cărţile despre care trebuie să se vorbească. Colaboratorii – între care mă simt onorat să mă număr – s-au adunat la invitaţia lui Mike şi-s oameni care au de-a face cu cartea la modul profesionist: scriitori, traducători, editori, librari. De aseemenea, sînt tipe şi tipi care şi-au făcut un nume şi în online şi au, fiecare, propriul public. Prin urmare, rezultatul va ieşi bine, cu siguranţă.

Numele blogului, BookReport, îmi aparţine. Întreba unul dintre colaboratori ieri de ce am ales un nume în engleză, dacă scriem despre cărţi apărute în România? I-am răspuns că poate o să traducem recenziile astea la un moment dat şi în engleză, lărgindu-se astfel adresabilitatea la un public mai cosmopolit. Am mai stat şi-am judecat între timp, şi cred că ar mai fi un motiv pentru care numele blogului e-n engleză: la o adică, scriem despre genuri care au, la rîndul lor, denumiri importate. Aşadar, iaca: BookReport! Sper să vă devină, aşa cum a fost şi Galileo Online la un moment dat, primul popas virtual, în tandem cu cafeaua de dimineaţă.

PS: Prima mea recenzie pe Bookreport e despre o carte care-a fost în vîrful topului preferinţelor mele pe anul trecut: Luna: New Moon de Ian McDonald, proaspăt apărută şi în traducere românească la Nemira. Găsiţi ediţia nemiroidă pe site sau la Bookfest.

…Unde mă veţi putea întîlni şi pe mine de mîine după-masă şi pînă sîmbătă seara, în calitate de simplu vizitator (şi cumpărător, desigur), pentru prima oară după 12 ani în care-am fost expozant sau co-expozant p-acolo, adică cu treburi oficiale. Nu de drag, cum merg acum. Să ne vedem şi să ne citim cu bine.

3 comentarii la „BookReport

  1. V-am cautat standul in cadrul targului si am fost surprins sa nu-l gasesc…ca apoi sa ma lamuresc aici. Nu mai merita participarea ca expozant ? Pacat pentru ca eu cred ca desi online-ul ar trebui sa fie prioritar totusi nu trebuie pierdut contactul direct cu publicul

  2. Există, din păcate, o limită şi la sumele pe care sînt dispus să le cheltuiesc din propriul buzunar pentru binele editurii. Tîrgurile mari au încetat să mai fie rentabile pentru o editură de calibrul Millennium de cîţiva ani buni.

  3. Pingback: Metatexte, iar | ÎNSEMNĂRI DIN COLŢU' HĂRŢII

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s