Din țara talibanilor ortodocși

Chestiunea zilei: la Suceava, după ce un bebeluș de șase săptămîni a fost înecat în cristelniță de preotul care îl boteza, poliţiştii au deschis un dosar penal in rem pentru vătămare corporală din culpă.

Poftim? Vătămare corporală din culpă? Nu, n-a fost așa ceva. A fost crimă cu premeditare în formă continuată, o crimă rituală comisă într-un cadru organizat și potrivit regulilor barbare ale unei organizații criminale. O mafie pe care DIICOT-ul nu a luat-o încă în vizor, în ciuda numeroaselor infracțiuni pe care le practică, de la evaziunea fiscală pe scară largă la deturnarea fondurilor publice, de la zădărnicirea eforturilor de combatere a pandemiei la îndobitocirea sistematică a milioane de indivizi insuficient educați sau de-a dreptul imbecili, de la acoperirea unor violatori și pedofili la crimele rituale precum cea din cazul în speță (care n-a fost cîtuși de puțin un caz singular).

Am trimis militari în Afghanistan să lupte împotriva talibanilor, dar ignorăm amenințarea domestică a unei grupări de criminalitate organizată care acționează în deplină impunitate chiar aici, în țară? Pe cînd o inițiativă legislativă pentru scoaterea în afara legii a sectei ortodoxe?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s