Sweet Sixteen

Acum șaisprezece ani am scris prima însemnare pe un blog nou. Pe-atunci îl concepusem ca pe-un mijloc de propagandă pentru Millennium, editura pe care o cîrmuiam, care se afla în acel moment la început de drum. A fost o vreme blogul editurii, apoi a devenit blogul meu, al editorului, iar ulterior a devenit un blog personal, unde n-am scris doar despre cărți, ci despre tot ce alcătuiește lumea mea cea mică, „bula” în care trăiesc și evoluez.

În perioada sa de glorie, încasările din reclamele de pe blog îmi permiteau să-mi plătesc factura de internet și să-mi cumpăr cîteva cărți în plus în fiecare lună. Nu m-am îmbogățit, nici nu mi-am făcut un mijloc de trai din blogărit. Dar, datorită acestui blog și interacțiunilor din comentarii, am cunoscut o mulțime de oameni care mi-au devenit ulterior prieteni, unii chiar foarte apropiați. Cred că ăsta a fost cel mai mare cîștig pe care mi l-a adus.

În ultimii ani l-am cam neglijat, recunosc. Blogurile au încetat demult să mai fie unealta extraordinară care s-au dovedit a fi în a doua jumătate a primului deceniu al acestui mileniu. Și totuși, așa cum cărțile electronice n-au înlocuit cărțile pe copaci morți, ci le sînt oarecum complementare, nici rețelele sociale n-au reușit să înlocuiască blogurile care aveau cu adevărat ceva de spus (așa cum mă încăpățînez să cred că e și cel de față). La mulți ani, așadar, „bloagei” mele.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s