Millennium la Bookfest 2011 (3): Umbre stăruitoare

În noiembrie 2010, Millennium a publicat primul volum al Cronicilor Companiei Negre de Glen Cook. Aşteptată cu nerăbdare de către cunoscători, privită iniţial cu circumspecţie de către cei care luau pentru prima oară contact cu autorul american, Compania Neagră este povestea unui grup de mercenari, angajaţi mereu în luptă de partea celui care plăteşte mai bine, într-o lume în care Binele şi Răul sînt noţiuni inexistente. Iar acum, cel de-al doilea volum al seriei se pregăteşte să plece la tipar, tradus de talentatul Mircea Pricăjan şi redactat de Laura Ciobanu, la fel ca primul.

Mercenari în slujba Doamnei, soldaţii Companiei Negre sînt angajaţi în luptă Rebelilor Rozei Albe. Sînt bărbaţi duri, căliţi în bătălii şi mîndri de stricteţea cu care îşi îndeplinesc orice contract. Doamna e Răul însuşi, însă nici falşii discipoli ai Rozei Albe, reîncarnarea unei eroine moartă de veacuri, nu sînt cu nimic mai prejos în această privinţă.

Dar unii dintre membrii Companiei au descoperit că adevărata încarnare a Rozei Albe e nimeni alta decît fata mută pe care au salvat-o şi adăpostit-o. Iar acest lucru înseamnă că o cale spre lumină le-ar fi îngăduită chiar şi lor, în ciuda păcatelor ce-i apasă… dacă vor reuşi să supravieţuiască.

Ilustraţia copertei acestui volum îi aparţine artistului chinez Wenjun Lin, un talentat emul al lui Raymond Swanland. Aş zice că nu se prea vede diferenţa de stil… Cartea va avea 368 pagini și va costa, la fel ca volumul anterior, 35 lei.

11 comentarii la „Millennium la Bookfest 2011 (3): Umbre stăruitoare

  1. Pingback: Vine bucătarul! « Mircea Pricăjan

  2. Totusi, exista o diferenta, Raymond Swanland are un desen mai.. filigranat, as zice, si o paleta coloristica mai pe placul meu; de ce nu s-a mers tot cu el? :B

  3. because i’m a cheap bastard, that’s why 😀
    vorbind serios, chestia e ca Swanland are doar 4 ilustratii facute pentru Black Company (pentru seria de omnibusuri de la Tor). si mi-a placut imaginea lui Lin, asa ca, decit o imagine random de la Swanland, am preferat ceva mai on-topic de la chinezul nostru. vom mai avea insa Swanland la volume ulterioare.

  4. Pingback: New Entries ! « Blog-ul fanului science fiction

Lasă un comentariu