Millennium la Bookfest 2011 (4): Singur pe Ormuza

În 2008 la Gaudeamus, Millennium a publicat Povestiri fantastice de Liviu Radu, o antologie din volumele de povestiri anterioare, cel de-al zecelea volum al autorului, care marca, totodată, şi un moment important din viaţa acestuia, împlinirea a şaizeci de ani. Tot la Gaudeamus, anul trecut, a apărut Modificatorii, roman-modular sau colecţie de povestiri interconectate.

De astă dată, rupem cu tradiţia pe cale de a se înstăpîni şi vă aducem un volum de Liviu Radu în plină vară: Singur pe Ormuza, o colecţie de povestiri F&SF, mai vechi sau mai noi, care poartă marca indelebilă a unui maestru-povestaş.

Departe de lumea dezlănţuită a polemicilor din (totuşi) restrînsa comunitate SF românească, trăieşte un domn (cu doamna lui) care scrie poveşti. Iar cînd nu scrie, traduce cărţile altora.

Cea mai mare calitate a lui Liviu Radu este, fără îndoială, ştiinţa de a inventa poveşti şi de a le spune. Cu grijă, aşezat, clasic – dacă vreţi. Fără a se lăsa furat de cuvinte, atent la poveste. Dacă mai spun că Liviu Radu ştie poveşti „de aventuri“, cred că se poate spune că ne aflăm în faţa unei rarităţi. Sau, parafrazînd pe cineva, nu cred că aş greşi dacă aş spune că Liviu Radu este un tezaur de poveşti şi că sîntem fericiţi să îl avem.

Doamnelor şi domnilor, povestitorul s-a întors!

Michael Haulică

Coperta volumului e ilustrată de un colaj semnat de Vlad-Mihai Botta, cel care a realizat de altfel designul seriei de autor Liviu Radu. Cartea va avea 240 pagini și va costa în librării 24 lei.

6 comentarii la „Millennium la Bookfest 2011 (4): Singur pe Ormuza

  1. un cuprins se poate?
    sper ca nu se repeta texte din „Povestiri Fantastice”…

    si inca ceva: felicitari pentru avalansa de carti 🙂

  2. best cover so far:)
    si un scriitor de talie internationala care loveste din nou – e, chiar mi-ati facut o noua bucurie.
    felicitari si bafta!

Lasă un comentariu