Millennium la Bookfest (1): Antologia Premiile Galileo 2011

A sosit timpul să rupem tăcerea! Am muncit, ne-am pregătit, au mai rămas doar zece zile pînă cînd Bookfest 2011 îşi va deschide porţile, aşa că e timpul să vă dezvăluim cum s-a pregătit Millennium Books pentru tîrg.

Primul volum pe care vi-l recomandăm este o nouă apariţie în seria Antologiile Millennium. Premiile Galileo 2011 adună laolaltă toate povestirile nominalizate în cursa pentru premiile pentru proză scurtă din acest an, alte proze cuprinse în volumele nominalizate la premiile pentru volum, un fragment de roman şi, prin amabilitatea laureatului Premiului Special Galileo pentru întreaga operă, George Anania, o reeditare a unei povestiri a acestuia. Iată sumarul complet al antologiei:

  • Cuvînt înainte – Horia Nicola Ursu
  • George Anania – Prisăcarul
  • Oliviu Crâznic – …şi la sfîrşit a mai rămas coşmarul (fragment)
  • Michael Haulică – Microtexte
  • Mircea Oprita – Inginerii financiare
  • Liviu Radu – Mestecenii
  • Cristian-Mihail Teodorescu – Electro-magneto-muza
  • Ştefana Cristina Czeller – Slujesc Zeului Cîine
  • Costi Gurgu – Îngeri şi molii
  • Florin Pîtea – Vînătoarea de sfincşi
  • Marian Truţă – Cumania 2010

Fără teama de a greşi, putem spune că, prin validarea amplă conferită de votul abonaţilor revistei Galileo, aceste texte (şi volumele din care fac parte ele) reprezintă ceea ce a dat mai bun F&SF-ul românesc în anul precedent. Antologia de faţă poate fi aşadar considerată – fără pic de falsă modestie – un Year’s Best F&SF românesc. Sperăm ca aceste premii şi antologiile care vor aduna laolaltă textele finaliste vor deveni un reper tradiţional, oferind deopotrivă celor pasionaţi de acest fenomen literar, dar şi celor care abordează aceste genuri din perspectiva neofitului, o retrospectivă credibilă a producţiei de calitate a scriitorilor români de gen.

Antologia Premiile Galileo 2011 va fi lansată pe 28 mai la Bookfest. Mai multe detalii găsiţi aici.

Cartea va avea 320 pagini și va costa în librării 30 lei.

9 comentarii la „Millennium la Bookfest (1): Antologia Premiile Galileo 2011

  1. Pingback: (Oliviu Craznic în) Antologia Premiile Galileo 2011 (editor Horia Nicola Ursu, Ed. Millennium Books, 2011) « Oliviu Craznic's gothic novel

  2. Excelenta ideea. Felicitari, Horia!

    Ma manaca degetele sa o comand, dar din pacate nu am primit inca nici antologia steampunk, platita prin februarie, si nici Galileo 3. Si nici vreun raspuns la emailurile catre tine pe tema asta.
    Anyway, noi sa fim sanatosi, carti bune se gasesc de citit.

  3. @Horia – bine ca i-ai raspuns lui Cătălin că pe bune că nu-mi venea să cred că trebuie să-mi schimb opinia despre tine 😛
    Te așteptăm la capitală atunci și bafă la târg.

  4. Nici la mine n-a ajuns Galileo 3, nu stiu daca e de vina Posta sau nu a fost trimisa, insa in caz ca a fost trimisa, probabil o sa ajunga la un moment dat inapoi la dvs.

  5. @mihnea: galileo a plecat spre tine, si inca tare demult. probabil se va intoarce si retrimit.
    @corwin: ne vedem la tirg, first beer’s on me.

  6. Pingback: Millennium la Bookfest 2011 (9): Decernarea Premiilor Galileo și lansările Millennium

Lasă un comentariu