Millennium Press pune la bătaie 10 seturi cu cele patru volume din seria DUNE apărute pînă în prezent (CASA ATREIDES, CASA HARKONNEN, CASA CORRINO şi JIHADUL BUTLERIAN) la un preţ imbatabil: 125 lei, faţă de 167 lei în librărie, o reducere de 25%. Atenţie, sînt doar 10 seturi, deci grăbiţi-vă să ne scrieţi pe adresa editurii (comenzi @ millenniumpress . ro); primul venit, primul servit!
Şi tot la capitolul DUNE: am primit azi-dimineaţă confirmarea de la Ştefan Ghidoveanu şi pot să vă asigur că pînă la finele lunii octombrie CRUCIADA MAŞINILOR va fi tipărită!
Later edit: la oferta în cauză mai adăugăm şi plata taxelor poştale de către noi, în cazul în care optaţi ca livrarea să se facă prin colet poştal cu ramburs. Pentru livrările prin curier, nu ne asumăm plata cheltuielilor de expediţie.
Uitandu-ma cu jale la bibliotecile mele pline ochi, ma intreb daca o sa va apucati si de vandut ebooks. In ultima vreme am citit mult mai multe ebooks decat treeware, abonamentele la F&SF si Asimov’s mi le-am facut tot electronic, etc – in primul rand din motive de spatiu.
Cam greu, Eddie. Cat costa o solutie pentru comercializarea de carti electronice protejate? Ca daca le lasa neprotejate sunt mari sanse sa aiba doi, trei cumparatori si o mie de cititori pe langa, pentru ca o carte in format electronic fara DRM e usor de raspandit la neplatitori.
In nici un caz nu vom oferi e-book-uri la seria DUNE, in primul rind pentru ca nu am achizitionat dreptul de a comercializa asa ceva. La alte titluri insa nu-i nimic exclus.
Nu e chiar asa. Cati cititori ar sta sa citeasca ditamai tomul pe ecranul calculatorului ? Cati ar prefera sa printeze sute de pagini ? Eu cred ca efectul e exact invers – citesti o carte, poate, in conditiile astea, dupa care te duci si cumperi celelalte carti.
Cory Doctorow are un articol foarte bun pe tema asta in prefata ultimului sau roman, Little Brother: http://craphound.com/littlebrother/
(raspunsul de mai sus ii era adresat Loredanei, evident – am fost intrerupt in timp ce scriam)
@Horia: bun asa 🙂
@Loredana – cu sau fara DRM rezultatul depinde foarte mult de pretul ce trebuie platit pentru ebook-ul respectiv… pentru ca, nu-i asa, orice are continut electronic poate fi accesat si/sau copiat mai devreme sau mai tarziu…
Daca facem socoteala de ex. pentru o carte care pe copaci morti costa 50 roni in librarie:
pasul 1 – eliminam distributia care papa cam 50% in medie din pret si ajungem la 25 roni;
pasul 2 – eliminam costurile de tipar si conexe (transport, depozit etc) inca 50% din ce a ramas si ajungem la 12,5 roni (desi parerea mea e ca acele costuri „de pe linga” cartea in sine sint mai mari).
Sa adaugam inca +2.5 roni pentru amortizarea unei solutii comerciale pentru ebook publishing
Pret final = 15 roni
Din pacate nu o sa se intample, nici in RO, nici in alta parte, nu inca.
Pentru RO problema este pretul reader-ului (calculat la bani marunti s-ar putea amortiza cam in 25-30 de carti), dar si disponibilitatea acestuia (Sony Romania importa accesorii pentru reader dar nu readerul!)
Da, la noi in Romania cititoarele specializate ori se cumpara online de pe site-uri din afara ori sunt aduse de baieti descurcareti, care vad cerere si incearca sa faca si ei un ban.
Conteaza, intr-adevar, mult si pretul cartii electronice, pentru ca daca mi se cer aceeasi bani pe ea ca pe editia pe copaci morti, atunci avem o problema.
Inca n-am reader, dar imi cam face cu ochiul un PRS-600…
@aspoiu-pai in conditiile astea mai bine mai pun inca 15-max20 lei si imi cumpar o carte sau eventual doua carti daca prind si o reducere din aia misto.O carte o poti pipai , o poti mirosi, o poti mingiia cu tandrete, o poti tine in brate, e amanta perfecta! da’ la un rider d’ala din plastic si metal ce senzatii poti avea?
No si mie imi place sa am colectie de carti, insa mai am inc a o problema asociata cu asta – le vreau MULTE! Si le vreau hardcover ca alea paperback ma scot din sarite cind se strica pe la cotor sau pe la colturi… Asa a inceput ‘criza financiara’ 😀
Tristul adevar e ca nu toate merita banii de HC, ba chiar o mica parte din ele. Desi sint foarte atent la selectie, tot am o medie de 30-40% ‘ratari’ (in sensul ca le citect o data dupa care nu ma mai intereseaza ever).
Mai este si problema ‘depozitarii’ cum zic pretenii de la edituri.
Prefer sa platesc un pret minim (sau…) pe ebook si daca chiar consider ca merita, sa imi achizionez dupa aia o editie cat mai aratoasa pe care „o poti pipai , o poti mirosi, o poti mingiia cu tandrete” cum zici tu (rog a se observa ca partea cu ‘amanta’ nu am inclus-o).
Exact, Aspoiu, exact!
Pingback: Science Fiction And Fantasy - Page 30 - Computer Games Forum
Pingback: 4xDUNE=125 lei « Colierul de perle al bunicii
@aspoiu-chestia cu amanta era o figura de stil! 😀 rog a nu se interpreta gresit! 😉 doar cartile pot fi amante perfecte!
aspoiu: ai mai uitat un avantaj: editia pe copaci morti ajunge in doua saptamani aici, pe cand cea electronica ajunge in 30 de secunde…
editia pe copaci morti ajunge fix in patru zile, daca stii de unde sa comanzi 🙂
superieftin! pacat ca’s naspa, continuarile astea. de casa atreides n’am reusit sa trec. frank is dead, u know.
@strelnikov: eu cred ca e chestiune de gusturi, la urma urmei… dar asta n-ar trebui sa te impiedice sa profiti de oferta si sa cumperi un set pentru a-l darui cuiva antipatic 🙂
Am facut si eu o incercare pe bookdepository cu integrala Cordwainer Smith… daca ajunge in 4 zile te anunt 🙂
care integrala cordwainer? cea de la gollancz?
Nu, Gollancz n-au scos decat Nostrillia AFAIK.
Am comandat editia paperback de la TOR, in doua volume, ca sa le car dupa mine prin metrou:
http://www.bookdepository.co.uk/book/9781416521464/When-the-People-Fell
si
http://www.bookdepository.co.uk/book/9781416555674/We-the-Underpeople
Astept sa-mi vina si editiile critice hardcover, de pe Amazon.com (BD nu are http://www.bookdepository.co.uk/book/9780915368563/The-Rediscovery-of-Man)
vezi ca paperback-urile in cauza nu-s de la TOR, ci de la Baen, care au un talent deosebit de-a asambla niste antologii de autor facute dupa niste criterii stranii… dar sa-mi spui cum sint hardcoverele de la NESFA. presupun ca sint faine (judecind dupa alte productii de-ale lor). ca tare ma tenteaza si pe mine…
Daaaa, si mai au ei niste talente: coperti imbecile dar colorate si dimensiuni diferite ale volumelor…
ma rog… cert e ca baen = people of many talents, dar nu in domeniul editorial. si, da, coperte mai urite decit la ei nu se intilnesc decit taaaaare rar.
@Horia: In cazul asta, n-au ce criterii sa aplice – Cordwainer n-a scris atat de mult incat Baen sa poata lasa ceva pe dinafara.
Despre NESFA – am de cumparat o droaie de carti de la ei (sigh)…
@eddie: mda, i know…
Faza cu e-book-urile pentru mine e cam asa: Pe hard am o „tona ” de carti in format electonic, dar vreau sa spun ca le-am cumparat pe cele care mi-au placut. daca ma intereseaza o carte o caut in format electonic, daca imi place o cumpar.. Folosesc ca si demo version 🙂
Pingback: Brian Herbert si Kevin J. Anderson - Dune: Jihadul butlerian (Trilogia legendelor: Cartea intai) | Carti - TownPortal - Books
Pingback: DUNE: CRUCIADA MAŞINILOR e aproape! « Ugly Bad Bear’s Blog
jihadul butlerian se poate gasi la librarii? daca da, unde? nu am vazut-o absolut nicaieri.
@adina: prin bucuresti exista, in curind va ajunge si la timisoara si cluj… cea mai sigura cale de-a primi cartea este sa te adresezi editorului.